piotrek_os, No "klasa kobita" z tej Twojej Octavki teraz
Ksenon pojawia sie błąd spalonej żarówki
Zwiń
X
-
Ksenon pojawia sie błąd spalonej żarówki
I stało sie...
Auto użytkuje od 10 dni i szwankuje lewy ksenon, czasami pojawia sie kontrolka spalonej żarówki, ksenon sie zarzy...pozniej normalnie swieci. Hmmm, no zdarza sie, ale poznańskie serwisy Skody mnie dzisiaj dobiły...
Byłem w 3 i we wszystkich mnie nie przyjęli...nawet nie spojrzeli, a w jednym powiedziano mi ze to na gwarancji i ze pewnie lampę trzeba wymienić...do jasnej cholery nawet nie widział auta!!!!! Umówiliśmy sie na poniedziałek...
Nie sztuka sprzedać auto, trzeba jeszcze zapewnić przyzwoity serwis a z tym SKODA daje dupy...za przeproszeniem...
W OII przy przbiegu 4.000km zaczęło mi cos pukać w zawieszeniu i dopiero po 6 wizytach w serwisach i przebiegu 11.000km jeden mechanik cos usłyszał...rezultat- wymiana śrub mocujacych Belkę pod silńikiem....
Szkoda gadać...wkurzyli mnie dzisiaj, bo nie mam czasu jeździć po serwisach....Octavia III Kombi 2.0 TDI DSG Elegance+Columbus+Skóra+amizing+chromy+Front Assist i pare innych
-
-
u mnie dzisiaj to samo. tyle ze prawej zarowki. ale tylko raz wywalilo blad, ksenon pomrugal, wylaczylem i wlaczylem silnik i przestalo. widze za to ze przy przelaczaniu z ledow na mijania ten przy ktorym wywalilo blad zapala sie sekunde pozniej. nie wiem czy jechac do serwisu czy czekac....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobol1500nie wiem czy jechac do serwisu czy czekac....kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIZamieszczone przez sobol1500nie wiem czy jechac do serwisu czy czekac....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobol1500czy juz sie wybierac
Komentarz
-
-
Coś podobnego pisałem w innym wątku. Pojawiały mi się sporadycznie komunikaty takie jak Tobie, nauczony doświadczeniem pojechałem do serwisu i co... :shock: powiedzieli, że ksenon się przepala już :lol: wymienili na gwarancji żarnik.
twierdzili, że to od częstego zapalania i gaszenia spowodowanego przez:
CLH, automatyczne światła i wyboje :lol: to ciekawe jaka jest żywotność przewidziana w specyfikacji technicznej...
Komentarz
-
-
Przy bledach przepalonej zarowki i niezapalaniu sie zarnika do wymiany jest przetwornica Skoda na pierwszy montaz uzyla chinskich Keboda, a teraz wymieniaja na japonskie Mitsubishi.
Jesli xenon ma inna barwe, do wymiany zarnik. Na zarnik jest 24mies gwarancji.
Przy powtarzajacych sie komunikatach o roznych przepalonych zarowkach, do akualizacji jest soft BCM.
Komentarz
-
-
Re: Ksenony
Zamieszczone przez darwaWitam.
Wymiana palników nie spowodowała usunięcia usterki, przy niskich temperaturach poniżej -5 stopni problem nadal występował skończyło się wymianą sterownika. Serwis poinformował mnie że to częsta usterka w nowej Octavce tzw błąd młodości.
Komentarz
-
-
Ja od kilku dni zauważyłem problem z prawym ksenonem. Od czasu do czasu przygasa, ale nie wyświetla mi się żaden komunikat.
Z tego co zauważyłem to świeci bardziej na żółto
IMG_5650.JPG
po zdjęciu zaślepek zauważyłem różnice na elemencie (nie wiem co to dokładnie jest ale wygląda jak radiator). Jest bardziej jakby zaśniedzaiły.
lewe światło
IMG_5647.JPG
prawe światło
IMG_5649.JPG
Czy to żarnik do wymiany, czy coś innego (gorszego)
Pytam bo pierwszy raz mam do czynienia z ksenonami. Auto ma przebieg 140 000 i w pod koniec maja 2017 będzie miało 3 lata.Załączone plikiO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
Komentarz